Vestby quiltelag

"Vi syr sammen så ofte vi kan"

Som en liten orientering/påminnelse har vi laget en oversikt over foredragsholdere, som har besøkt quiltelaget vårt.

Foredragsholdere

Gøril F Stokker er

District Manager Norway Gütermann Group

Merete Veian kommer fra en aktiv quiltefamile. Vi kjenner henne vel best som mangeårig redaktør av Norsk quilteblad. Merete er også godkjent kursleder i NQF. Hun blogger og der kan du bli bedre kjent med henne: http://mreteveian.blogspot.no/

Liv Sætervoll har sydd og quiltet i mange år. Hun er godkjent kursleder i NQF og har levert flere bidrag i konkurransene. 

Lena R. Andersen

driver nettbutikken "Bare må ha det" for innbitte quiltere, med produkter Lena har prøvd ut og funnet velegnet til sitt formål. Du finner mer info på http://baremaahadet.com/ . Se også på bloggen hennes http://lenasknitsandpieces.wordpress.com/, hvor hun skriver om quilting, strikking og søm.

Lena besøker oss onsdag 25. september 2013, og forteller om de forskjellige typer vatt som er på markedet og har med seg varer fra butikken sin.

May Britt Dammen

er leder i Gjøvik Quiltelag, som feirer sitt 15 års jubileum i 2014. Mer informasjon finner vi på http://abyquilt.blogspot.no/, hvor bloggen presenterer hennes quilteliv.

Grete Gulliksen Moe

kommer til oss den 31. oktober og presenterer den nye boken "Blått - lappeteknikk og kreative småideer". Hun har også besøkt quiltelaget tidligere. Grete er utdannet ved Statens Lærerhøyskole i forming, Høyskolen i Oslo og universitetet i Oslo. Hun har drevet stor kursvirksomhet, de senere år innen quilting og lappeteknikk og patchwork, og har skrevet mange bøker. Mere informasjon om Grete Gulliksen Moe finner dere på hjemmesiden http://www.tekstildesign.no/ommeg.html.

Magda Imregh

I september 2011 kom Magda Imregh igjen på besøk til oss. Hun har vært her en rekke ganger før, og har til og med hatt kurs her før laget ble opprettet. Magda er tekstilkunstner, lappebokforfatter og har jevnlig mønstre i Quiltemagasinet. Magda benytter en spesiell teknikk og form på landskapsquiltene sine, og er spesielt opptatt av motivvalg, materialer og teknikker. Hun snakket om perspektiv, fargevalg og forklarte hvordan å bygge opp et bilde trinn for trinn.

Liv Sætervoll: Engledans. Ensom, tosom, tresom - ingen problem så lenge englene er med… (130x130) 2010

Nettbutikken Quilteland (http://www.quilteland.no/) har hun drevet siden 1999. Hun er distributør for Triangles on a Roll og Borders Made Easy.

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Anne-Kjersti Johansen

er ansvarlig for håndquiltekurset den 29. september 2012.  På kurset går Anne-Kjersti gjennom utstyr, ulike typer vatt, hvilken effekt forskjellige typer vatt og quilting har på arbeidet og selve quiltingen i ramme. Kursleder har laget en liten materialpakke, som er obligatorisk.

Ragnhild Kjenne

I januar 2012 hadde Ragnhild Kjenne et foredrag for oss.  Hun er utdannet formingslærer, og er en allsidig dame kjent for bruk av ulike skjæreteknikker og trådarbeider, såvel som trykk på stoff. Flere av medlemmene våre er svært begeistrert for arbeidene hennes med vannoppløselig plast, og håper at vi etterhvert får med oss nok interesserte til at vi kan få til et kurs i dette.

Ragnhild er også distributør av quiltetråd fra Aurifil og Signature, og driver firmaet "Ragnhilds tråd og design".

Julie Kvamme

omtaler seg selv som en kvinne i sin beste alder, 1958 årgang. Opptatt av form og farge, og har i mange år hatt

quilting/lappeteknikk som både yrke og hobby. Mer informasjon finner vi på bloggen hennes http://juliestingtang.blogspot.no/.

Julies teppe "Mønsterbølger" ble kåret til vinner av

1. premie i Tradisjonell Klasse og vinner av Publikumsprisen i årets årsmøte for NQF i Sarpsborg. Teppet ble også sendt som Norges bidrag til den internasjonale utstillingen i Birmingham 2013.

Merete Landstad

Høsten 2011 hadde vi et foredrag i august med Merete Landstad. Hun er svært opptatt av å bruke silke i sine quilter. Hun lager både rene silkequilter og quilter med kombinasjon av silkeblokker og stichery.

Merete driver nettbutikken "Landstad tekstil og silkequilt". Der er det et stort utvalg av silkestoffer og mange tips til både teknikker og bruk, samt et flott galleri av silkequilter.

Gro Nordby

I april 2012 vil quiltelagets egen Gro Nordby holde et foredrag og demonstrasjon av fototransfer.  Hun har også med seg en del eksempler på bruk av fototransfer i arbeider.

Gro er en av quiltelagets tre grunnleggere (de andre to er Elin Ombudstvedt og Kjerstin Børmarken). Hun har tidligere holdt foredrag for oss - først om bruk av Angelina, og deretter om gjenbruksvesken, som hun fikk første premie for i den landsdekkende konkurransen til Norsk Husflidslag i 2009. Et av varmerkene til Gro er alle typer vesker laget av gamle stoffer, gjerne jeans i ulike farger.

Hanne Schneider

bor i Lørenskog og er enn allsidig kunstnerinne, som holder foredrag og kurs og er opptatt av mange typer quilting, broderi og stitchery. Mer informasjon om Hanne finner dere på hjemmesiden hennes Hanne's Quilt Corner.

Tone Storhaug

I august får vi besøk av Tone Storhaug, som har sydd teppet "Kvinnearven" til sin datter. Teppet vant publikums pris på Norsk Quilteforbunds årsmøte i 2010, og ble sendt til den store utstillingen i Birmingham i august 2010. Teppet er laget av familiens gamle "skatter" - rester av gamle duker, pyntehåndklær og annet. I tillegg til teppet har Tone laget en bok hvor hun har skrevet historien om teppet, blant annet hvem som har sydd de bitene hun har sydd inn i teppet, og litt om deres liv. Virkelig en fin måte å ta vare på familiens håndarbeidshistorie på!

Ida Torkildsen

Ida Torkildsen har vært hos oss to ganger. Første gangen, i 2008, presenterte hun boken sin "Ta en lapp og la den vandre".  I oktober 2011 hadde hun et inspirerende foredrag om kreativ prosess.  Ida har tross sin unge alder jobbet med lappeteknikk i en årrekke, hun benytter mange ulike stofftyper og teksturer i arbeidene sine. 

I tillegg til lappesømmen og foredrag driver Ida en klesbutikk i Fredrikstad.

Lise Bergene

Onsdag 24. april 2013 hadde vi besøk av Lise Bergene, som fortalte om og viste sine fantastiske tepper.

Lise Bergene er en av Norges mest kreative og kjente lappeteknikkeksperter. Hun har gitt ut flere bestselgere, hvorav flere er oversatt til svensk, dansk og finsk. Lise Bergene driver med lappeteknikk/quilting på profesjonell basis, og hun er en etterspurt og svært godt kjent kurslærer både i Norge, Sverige og Danmark.